Във втория си контролен мач в турския курорт Анталия Беласица загуби от германския третодивизионен Рот-Вайс Ерфурт с 0:2. Преди дни петричани победиха с 2:0 руския Ростов.

Воденият от българския треньор Павел Дочев Рот Вайс заема второто място в Регионална лига Север, като изостава на само две точки от водача Вуперталер и има реални шансове да се класира за Втора Бундеслига.

И двата гола вчера станаха след груби грешки в защитата на петричани. Вицепрезидентът на „комитите" Горан Петров заяви, че този път за разлика от първата си контролна среща, футболистите на Бела не са изпълнили тактическите указания, които им е възложил Альоша Андонов. Играта е била с много брак на терена и с пропуски най-вече на нападателите пред противниковата врата.

Снощи в лагера на петричани очакваха да пристигне 25-годишният атакуващ ляв халф от Мали с френски паспорт Коли Канте. За последно той бе на аерогара „София" преди една седмица, но заради визови проблеми бе върнат от властите. Неговият мениджър Павлин Панайотов заяви, че вече нещата са в ред и Коли Канте ще се включи още днес в редовните занимания на Беласица в Турция.

Съставът на Беласица: Бахтарлиев, Маркес, Николов, Кики, Велинов, Диану, Наков, Бето, Орловски, Господинов, Стояновски (Стоянов, Трифонов, Семина, Личков, Савов, Димитров, Дюлгеров, Карачоров)