Бившият футболист на Локо(Сф) Ваня Джаферович говори пред колеките sportonline.bg за предстоящата евроквалификация между България и Хърватия.

„Хърватия е по-класен тим, с много силни единици които играят в големи европейски отбори. Но когато става въпрос за един мач няма голямо значение. Вашият национален тим умее да играе добре на контраатаки. Любо Пенев е подредил добре състава и имате добър колектив",бяха първите думи на Ваня Джаферович.

„Да, наистина Ловрен няма да играе, но смятам,че на негово място Домагой Вида ще се справи даже по-добре.Не мисля,че изходът от този мач ще е решаващ за някой от двата отбора. Има още доста мачове до края на евроквалификациите. Така,че дори и равен мач да се получи не означава,че България и Хърватия ще са загубили по две решаващи точки",смята хърватинът.

„Що се отнася до двубоя на България в Норвегия смятам,че там вашите национали наистина трябва да се борят не на 100, а на 150 процента за победа. Защото изходът от двата мача между вас и норвежците ще реши кой от двата отбора ще има предимство за третото място което дава право на бараж",убеден е той.