Жуниор Кайсара може да се счита за нов футболист на Шалке 04. Твърди се, че той вече е подписал своя личен договор с „кралскосините" и се очаква в началото на другата седмица да бъде представен официално в Германия.

В следващите часове ръководствата на гранда от Рур и българския шампион трябва окончателно да се разберат за трансфера. Предполага се, че в касата на Лудогорец ще влезе сума от порядъка на 5-6 млн. евро. Това ще е рекорд за историята на българския футбол.

Очаква се Кайсара да замине днес или утре за Гелзенкирхен. Той вече летя до Германия в края на миналия сезон. Иначе интерес към него имаше и от още куп сериозни европейски клубове като Севиля, Бенфика, Порто и Рома. Бразилецът пристигна в Разград през 2012 г. от скромния бразилски Санто Андре. Той обаче бе забелязан от скаутите на Лудогорец в португалския Жил Висенте, където бе преотстъпен.

Защитникът записа около 100 мача за разградчани, като спечели 3 титли, 1 Купа и 2 Суперкупи. Заедно с Кайсара другата седмица Шалке трябва да представи още Йоханес Гайс (Майнц 05) и Жорди Класи (Фейенорд).