Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова напусна първия за сезона турнир от Големия шлем - Australian Open. В мач от II кръг пловдивчанката бе прегазена от 85-ата в света Моника Никулеску (Румъния) с 6:4, 6:1.

По този начин Пиронкова пропусна отлична възможност да запише рекордно класиране в Мелбърн, след като жребият определено бе на нейна страна. В днешния мач обаче Цвети тотално разочарова и напусна турнира за 4-та поредна година във втори кръг.


Двубоят започна повече от лошо за Цвети, която след няколко минути отстъпваше с 0:4 гейма. В този момент обаче българката стабилизира играта си и стана по-агресивна, което моментално подейства- 4:4.

Вместо да поведе в резултата обаче нашето момиче допусна по наивен начин нов пробив, след което загуби и сета. Любопитно е да се отбележи, в края на първата част Никулеску поиска медицински таймаут и на моменти изглеждаше така, сякаш румънката няма да продължи мача.

Нищо подобно. Не само, че го продължи, но във втория сет бе и още по-категорична - 6:1 гейма и място в трети кръг в Мелбърн. Там Никулеску ще се изправи срещу шампионката от "Ролан Гарос" Франческа Скиавоне.

Пиронкова пък стегна куфарите за дома още след втория кръг.