Головата машина на Атлетико Мадрид Радамел Фалкао напомни за себе си. колумбиецът се развихри и вкара 5 гола за своя отбор при успеха с 6:0 над закъсалия Депортиво (Ла Коруня). Двата тима се изправиха в среща от 15-ия кръг на Ла Лига, а благодарение на успеха „дюшекчиите" събраха на сметката си 37 точки, с 3 по-малко от лидера Барселона, който тази вечер гостува на Бетис.

Цели 23 минути бяха необходими на футболистите на Атлетико, за да открият резултата срещу последния в класирането Депортиво (Ла Коруня). Начало на головата фиеста в Мадрид даде Диего Коста, който се разписа с глава след центриране от корнер.

От тук до края на мача на терена имаше само един човек - Радамел Фалкао. В 28-ата минута колумбиецът се откъсна от отбраната на съперника, нахлу в полето и с хубав диагонален удар удвои аванса на своя тим. До края на полувремето Фалкао изправи още веднъж публиката на „Висенте Калдерон", след като са разписа с фантастичен изстреля от 25 метра. Изключителен гол на Фалкао!

През втората част привлеченият за 45 милиона евро от Порто нападател вкара още 3 гола. В 64-ата минута Фалкао бе съборен в полето и в последствие реализира хладнокръвно отсъдената дузпа. В рамките на 3 минути - между 68-71, Фалкао се разписа още два пъти оформи крайното 6:0.

Двубоят със сигурност ще остане завинаги в съзнанието на Фалкао, който за първи път реализира 5 гола в официален мач. Освен това таранът стана първият футболист от повече от 10 години насам, който вкарва 5 гола в мач от Ла Лига. За последно това стори Фернандо Мортиентес (Реал Мадрид - Лас Палмас, февруари 2002).