Старши-треньорът на Байерн (Мюнхен)- Пеп Гуардиола даде традиционната си пресконференция преди осминафиналният мач реванш срещу Ювентус от Шампионската лига. Каталунският специалист се изказа изключително ласкаво по адрес на „Старата госпожа". Той е щастлив, че за първи път от доста време, няма сериозни проблеми около избора си на титулярен състав.

"Всичките ми играчи са на линия за мача и ние се намираме в по-добра позиция от миналата година по отношение на контузиите. Най-добрата рецепта би била да играем добре. Нямам представа какво планува Ювентус. Зная само това, че те могат и по двата начина - да се защитават с десет души и да разиграват. Уважавам тези дефанзивни умения. Не ми харесва, когато противникът се защитава, но го уважавам. Но Юве може и атакува, да задържа топката. Антонио Конте направи този отбор още по-офанзивен."

"Няма нужда да говорим за качествата на Буфон като вратар. Много го уважавам. На терена печелиш като част от отбора, но аз му се възхищавам колко дълго време той показва силен характер. Надявам се кариерата му да продължи колкото се може по-дълго време. За мен е чест да се противопоставям с такива велики спортисти. Но се надявам утре да вкараме колкото се може повече голове."

"2:2 от първия мач е добър резултата и за двата отбора. Резултатът е такъв. Искаше ми се да бяхме спечелили с 5:0, но не успяхме", завърши Гуардиола.