Борис Галчев се завръ­ща на "Армията" и ще иг­рае в ЦСКА поне дo края на сезона. Халфът разтрогна своя договор с Бо­тев вчера и вече няма пречки за това да се върне при червените.

Очаква се Галчев да пре­мине задължителните медицински прегледи в неделя и след това, ако всичко е наред, ще под­пише договор с ЦСКА. Контрактът на полуза­щитника е на 99% сигурен и той ще пътува с тима за първия лагер в Гърция. Заплатата му най-вероятно ще бъде в размер на 7000 лева до лятото, а ако остане в отбора и през следващия сезон, възнаграждението му ще скочи с поне 20%.

Галчев се завръща в ЦСКА след година и поло­вина. Той напусна армей­ците през лятото на 2012-а и подписа договор с румънския гранд Дина­мо Букурещ. Там обаче не успя да се наложи и след само един полусезон и 4 мача се върна в Бъл­гария. Халфът облече фланелката на Ботев (Пд) в началото на миналата година и бързо се наложи като основен играч.

През настоящия сезон обаче полузащитникът записа някои разочароващи ма­чове и постепенно загу­би доверието на трень­орския щаб на канарче­тата. 30-годишният полуза­щитник бе изгонен в пловдивското дерби през септември (2:0), с което си изкара втори червен картон само в рам­ките на месец и му бе наложена сурова санкция от клуба.

В крайна сметка ста­тутът му се срина до този на резерва и бе изместен в стартовия състав от Сърмов. От ЦСКА обаче прояви­ха интерес към въз­можността да си върнат Галчев и постигнаха устна договорка с футбо­листа за това още около Коледа. Един­ствената пречка за подписа бе, че той имаше действащ контракт с Ботев, но този проблем ве­че е разрешен.