Дербито между букурещките отбори Рапид и Стяуа беше прекратено в 73-ата минута при резултат 1:0, след като феновете на домакините започнаха да хвърлят предмети по терена и обстановката стана невъзможна за игра. Веднага след преждевременния край на мача пък наставникът на Рапид Мирча Редник, легендарен защитник от 80-те години, подаде оставка.

Съдията Александру Дякону прекрати срещата в 73-ата минута, след като към терена полетяха различни предмети- отломки от седалки, цигарени кутии и камъни. Един от камъните удари съдията по главата, което го накара да вземе решението. 6 минути по-рано домакините откриха резултата с попадение на Кристиян Сапунару.

Редник заяви, че напуска румънския футбол заради изначалната липса на феърплей, постоянните съдийски скандали, които съпътстват мачовете и непрекъснатите словесни атаки, които феновете на Рапид правят по време на срещите и тренировките.

"Напускам, защото така се надявам да защитя румънския футбол изобщо. Днес не видях нищо добро, така че няма за какво да съжалявам, въпреки че целият ми живот е свързан с играта", каза още Мирча Редник.

Повече от 1 час трябваше да останат допълнително в съблекалнята играчите на Стяуа, за да може полицията да гарантира безопасността им, когато те излязат от стадиона. "Ние просто ще приложим правилата, които са за този случай", каза президентът на Футболната федерация на Румъния Мирча Санду.

Веднага след мача пък шефовете на Рапид разкритикуваха съдията, че е побързал да сложи край на срещата и не е изчакал обстановката да се успокои. Освен това вицепрезидентът Константин Зота заяви, че техните привърженици не са имали намерения да създават проблеми, но са били провокирани от тези на Стяуа.

Стяуа е на 2-о място в момента в класирането с 47 точки, с 9 по-малко от лидера КФР Клуж. Рапид пък е на 3-а позиция с 45, колкото има и Политехника (Тимишоара), заемащ 4-ата позиция.