Турският Истанбул ББ проявява сериозен интерес към втори играч на Литекс, пишат медиите в Югоизточната ни съседка. Става въпрос за крилото Данило Асприя. Истанбул ББ желае и другия колумбиец в състава на ловчанлии Вилмар Джордан.

Нападателят дори веднъж ходи до Турция по време на паузата в шампионата заради евроквалификациите преди един месец. Очаква се през другата седмица комшиите да излязат с конкретно предложение за двамата. Там преди време оранжевите продадоха двамата си бразилски атакуващи халфове Дока Мадурейра и Том. Оттогава двата клуба поддържат добри взаимоотношения. Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков не е склонен да се раздели и с двамата си колумбийски играчи, така че ако се стигне до трансфер, в посока Истанбул ББ ще поеме само един.

В същото време стана ясно, че Селтик е подновил интереса си към национала Страхил Попов, пише „Тема спорт”. Десният бек на ловчанлии е следен от доста време насам от шотландския гранд. Пречка за сделка на този етап е разминаването в парите, които Литекс иска и Селтик предлага за защитника.