Френският Пари Сен Жермен е на крачка от сензационно привличане на двете звезди на Милан Златан Ибрахимович и Тиаго Силва, гръмнаха световните медии. Сагата около двамата изглеждаше завършила, но според новините от последните часове, това далеч не е така.

Тежката финансова ситуация на "росонерите" и суперофертата от 60 милиона евро, която отправят от ПСЖ почти сигурно ще принуди Силвио Берлускони да се раздели с две от основните си фигури преди началото на новия сезон.

Тиаго Силва и Златан Ибрахимович са и футболистите с най-големи заплати в Милан, като при евентуално тяхно освобождаване клубът ще спести около 170 милиона евро. Над 100 милиона от тях са дължимите в следващите години от договорите на двамата заплати, а останалите са трансферната сума, която ще влезе в касата на клуба.

Берлускони вече отхвърли една оферта за Тиаго Силва в последния момент, най-вече заради огромния натиск от тифозите, но изглежда се е предал пред новото страхотно предложение на ПСЖ.

Мениджърът на Ибрахимович Мино Райола е имал четиричасова среща с вицепрезидента на Милан Адриано Галиани, а след нея Райола е заминал спешно за Стокхолм, за да уговаря Ибра да премина в гранда от Париж.

Според медиите, именно личното желание на Ибрахимович засега е последната надежда на феновете сделката да не се осъществи. Шведът не желае да играе в Лига 1, която все още изостава сериозно от големите първенства в Европа.

Тиаго Силва, който преди дни подписа нов договор с Милан и заяви, че никога не е мислел за напускане, вече е съгласен да премине на "Парк де Пренс", а от Милан също са готови да го пуснат.