В Банско все още нямат яснота дали срещата със Спартак (Варна) от 1-ия кръг в Б група ще се състои, въпреки че до него има по-малко от два дни. По програма срещата от първия кръг трябва да се състои на стадион Свети Петър в събота, 2 август. Както е известно, днес старши треньорът на "соколите" Атанас Атанасов - Орела обяви, че разпуска играчите.

В Банско очакват все още официалната информация от БФС, но днес стана ясно, че е отказана и резервацията в хотел в града, в който трябваше да отседне Спартак преди срещата. В същия момент старши треньорът на Банско Александър Томаш съвсем сериозно и отговорно заяви: "Ако това, което се носи като слух в пространството е вярно, то ще е жалко за футбола в морската столица. Много добре познавам техния треньор, който е един кадърен и сериозен човек. За мен Спартак (Варна) с футболистите, които има в момента, щеше да бъде откритието на "Б" група за настоящото първенство. Продължавам да готвя момчетата сериозно. Все още се надявам този мач да се играе".

Неделчо Михайлов от СТК на БФС също даде изчерпателна информация по този въпрос. "До този момент няма официален документ, подписан от президента на Спартак Варна, че мъжкия отбор няма да пътува за мача в Банско. Съгласно регламента до петък, 1 август, 17.30 часа ако не бъдат картотекирани футболистите на Спартак Варна тогава трябва по най-бързия начин да уведомя всички длъжностни лица, имащи отношение за нормално протичане на срещата да не пътуват за Банско".