ЦСКА записа шеста поредна победа над Левски в мач за първенство. „Червените" този път разгромиха съперника с 3:0 и направиха важна крачка към мечтаната 32-а титла.

Два гола до почивката реализираха Тони Силва и Серджиу Буш, а в заключителните минутки на мача се разписа и резервата Борис Галчев. Иначе срещата до последно бе под въпрос заради обилния снеговалеж над столицата. Все пак главният съдия Ивайло Стоянов и делегатът на мача решиха, че мач ще има и срещата се проведе, макар и с леко закъснение.

Благодарение на успеха момчетата на Стойчо Младенов събраха на сметката си 32 точки, с 10 повече от преследвачите от Лудогорец и Литекс. Левски е шести с 21 точки.

Символичните домакини от Левски започнаха леко по-агресивно срещата, като още във 2-ата минута Прохазка създаде хаос в пеналта на ЦСКА, но Дивиш се намеси адекватно и предотврати откриване на резултата. Малко по-късно Луис Педро отправи първия точен удар, но отново за Дивиш нямаше проблеми да спаси.

В 6-ата минута двубоят бе прекратен. Причината - феновете на Левски от Сектор „А", които замерваха със снежни топки Стойчо Младенов. При един от ударите наставникът на ЦСКА се строполи на земята, което от своя страна предизвика напрежение между двата хората от двата щаба. След 2-3 минути пауза, двубоят бе подновен, а снежната атака към Младенов секна.

 

В 16-ата минута символичните гости претендираха за дузпа. Буш бе изблъскан с ръце от Минев и падна в полето, но Ивайло Стоянов реши, че няма достатъчно основания да посочи бялата точка. В 22-ата минута, с втората си по-добра атака, ЦСКА откри резултата. Кукоч центрира в полето към Буш, който се справи с Белаид и се озова очи в очи с Пламен Илиев. Таранът на „червените" отправи удар, Илиев парира топката, но тя стигна право на крака на Тони Силва, който на празна врата вкара за 1:0.

Десетина минутки по-късно „червените" бяха близо до втори гол. Тончи Кукоч открадна една топка в своята половина, след което надбяга двама играчи на Левски и подаде на скорост на Буш. Румънецът се завъртя в полето и потърси горния ляв ъгъл на вратата на Илиев, но топката излезе с малко в аут.

В заключителните минутки на първата част Левски осъществи натиск и стигна до 2-3 чисти положения. Аниете и Бедоя обаче, останали сами срещу Дивиш, не успяха да го преодолеят. Отлични намеси на стража на ЦСКА!

В добавеното време на първата част ЦСКА нанесе втория си удар. Венци Василев взе топката от наказателното поле, пробяга около 60 метра с топка в крака и пусна отличен пас към Буш. Нападателят надбяга отбраната на „сините", справи се с вратаря, след което на празна врата не сгреши - 2:0.

 

На почивката Стойчо Младенов предприе промяна в състава си. На мястото на Жуан Фелипе се появи борбеният Борис Галчев.

В 50-ата минута ЦСКА направи отлична контра атака, но в решителния момент Тони Силва не успя да подаде на останалия на чиста позиция Серджиу Буш.

В 61-ата минута Маркиньос отправи много силен удар в долния десен ъгъл на „синята" врата, но Пламен Илиев демонстрира отличен рефлекс и спаси.

Първата по-сериозна възможност за Левски след почивката бе в 69-ата минута, когато след центриране от корнер Аниете бе оставен непокрит, но испанският нападател не успя да засече топката.

В следващите минутки „сините" се опитаха да наложат натиск и да върнат поне едно попадение, но неуспешно. От своя страна „червените" се прибраха разумно и търпеливо изчакваха своя момент за контра атака. При една такава Серджиу Буш бе изведен в полето, пусна успоредно на голлинията към Галчев, който вкара за 0:3, с което оформи крайния резултат.

ЛЕВСКИ - ЦСКА 0:3 (СЪСТАВИ И КОМЕНТАР)

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ