Капитанът на Литекс Страхил Попов заяви, че нарушението му срещу Препелица в двубоя с Лудогорец не е било за червен картон и че ако двата тима са били останали 11 на 11, ловчанлии са щели да се поздравят с трите точки.

"Можеше да спечелим мача в Разград. Дори и с 10 човека нямаше да е странно с оглед на играта, защото бяхме по-добрият отбор. Ако бяхме останали 11 на 11, мисля, че щяхме да ги победим дори и с повече от един гол разлика", сподели десният бек.

"Аз се извиних на Препелица, защото наистина го ударих. Обаче лично за мен картонът беше пресилен. Няма спор, че го ударих, но това ми беше може би първото нарушение в мач, в центъра на терена. Явно съдията искаше да си улесни двубоя. Щом моето е червен картон, Моци всеки мач е поне за два, явно Литекс е неудобен за Лудогорец, каза капитанът на ловчанлии пред вестник "Тема спорт".

"Ако това е червен картон, Моци всеки мач е поне за два червени. За двете му нарушения не само че не получи поне жълт картон, ами съдията дори и фаул не даде в тези ситуации. При едната настъпва Петрус Бумал по глезена, в другата скача с двата крака, някакви кунгфу прийоми бяха това за мен. А и това не му е първият подобен случай", коментира още Попов.

За предстоящото домакинство на Левски в неделя Страхил Попов заяви: "Много съжалявам, че няма да мога да играя срещу Левски. Но се надявам всички да излязат на 100 процента и да покажем и докажем на терена това, което говорим. Дано този път съдийството да е на ниво и да не се коментира. Съдиите трябва да останат незабелязани. За съжаление у нас и това е обратното".