ЦСКА може да подобри значим рекорд днес, при визитата си на Миньор в Перник. Срещата започва в 12:15 часа, а при победа „армейците" ще изравнят свой рекорд от есента на 2002 година.

Тогава тимът, воден от Стойчо Младенов, записа само успехи във всичките си 13 шампионатни срещи от първия полусезон.

Головата разлика на „червените" бе 35:5, като в състава бе настоящият старши треньор Христо Янев, а водещ реализатор бе Велизар Димитров. Янев днес се връща в Перник, след като през изминалия шампионат води именно „жълто-черните" - от януари до края на сезона.

ЦСКА е убедителен лидер в първенството с 15 победи (една служебна с 3:0) от 15 мача и 62:1 на голова разлика. Отделно, ако „армейците" победят, това би било тяхна 23-та поредна победа във всички турнири.

„Червените" тръгват за Перник днес сутринта. За пореден път извън групата остана крилото Павел Головодов, но в списъка са Иво Иванов и Радой Божилов, които доста рядко получават шанс за изява.

За визитата на Миньор пътува и 15-годишният бранител Валентин Антов. Отборите ги очаква изключително тежък и кален терен. Под рамката за ЦСКА ще застане Анатоли Господинов. Отбраната запазва вида си от победата над Пирин ГД (4:0) - Динчев отдясно, Райчев отляво, а в центъра Грънчов и Чорбаджийски.

В предни позиции се очаква отново да бъде направена ротация и Преслав Йорданов да застане на върха на атаката.

Христо Янев има дилема кой да започне като дясно крило. Опциите са Цветков и Сашо Александров. Вторият има аргументи, тъй като миналия сезон играеше за Миньор, свикнал е с тежкия терен, а и показва добро представяне, след като се завърна след дълго лечение на травма.

В лагера на Миньор ситуацията е доста тежка. „Жълто-черните" изпитват много сериозни кадрови проблеми в защита - Олегов и Райков са контузени, а Сидер Томов е наказан. Това ще наложи треньорът Петър Анестиев да търси начин да запуши оставените от тях дупки, като не е изключено като титуляр по левия бек да започне момче от школата. Перничани ще разчитат най-вече на вътрешния халф Илиян Илиев, нападателя Симеон Ганчев и действащия зад него Томислав Павлов. В защита пък най-опитен е Виктор Софрониев, който е със солиден стаж в „А" група.

Димитър Пантелеев изкара едномесечен престой в ЦСКА през лятото, но не бе одобрен от Христо Янев и се върна в Миньор. Полицията в Перник ще вземе специални мерки за сигурност в сектора на агитката на ЦСКА.