Мениджърът на Арсенал-Арсен Венгер очаквано остана много доволен от представянето на Алексис Санчес в мача срещу Бешикташ.

Новото попълнение на "Артилеристите" вкара дебютния си гол с фланелката на отбора за минималнта победа с 1:0, която класира тима в групите на Шампионската Лига.

В отсъствието на контузения Оливие Жиру чилиецът започна на върха на атаката. Цялостното му представяне бе много добро, като до последната минута той не спря да се бори.

"Дали Алексис е изплатил трансфера си с този гол? Аз не гледам на нещата по този начин. Той направи добър мач, не само от техническа страна, но и като борба", коментира Венгер след срещата.

"Той беше подвижен, опасен и показа страхотен боен дух - качества, които са много важни в Шампионската Лига. Може би той е играчът на мача, защото вкара гола. Но целият отбор заслужава да е играч на мача, защото се борихме от първата до последната минута и всички работиха много здраво".

"Да, Жиру претърпя операция на счупена тибиа и ще бъде извън игра 3-4 месеца. Той ще може да играе във Висшата Лига към края на декември. Ще бъде аут за 2 месеца, след това докато се върне в игра това са 3-4 месеца".

"Веднага ще ме попитате кой ще купя. И веднага ви отговарям - за момента никого. Жигич? Не. Дани Уелбек? Не. Дали Фалкао влиза в бюджета ни? Не. Алекс Сонг също няма да се връща в отбора".

"Ако искате да направите всички щастливи, трябва винаги да купувате играчи. Ако погледнете кои играчи имаме на пейката и кои са контузени, ние имаме играчи. Смятам, че не може да купуваш всеки път, когато някой се контузи.

"Отворени сме да направим трансфер на всеки пост, стига да смятаме, че този играч ще подобри отбора. Да купим само заради купуването, не виждам смисъл от това. Ако намерим играчи, които могат да дадат нещо на отбора, ще купим на всяка позиция. Отворени сме за трансфер, но трябва да бъде смислен".

"Дали Алексис може да играе като нападател 3-4 месеца? Той може да играе там цял живот. Аз го купих да играе като нападател, не само по крилата".