Наставникът на Ювентус- Масимилиано Алегри се договори с шефовете на тима да удължи своя договор, който сега е до 30 юни 2016 година. Двете страни са се разбрали за нов контракт на стойност 3,5 милиона евро на сезон до юни 2017 година. Босовете на Старата госпожа и специалистът от Ливорно започнаха преговори веднага след загубата от Барселона във финала на Шампионската лига от Барселона (1:3) на 6-и юни.

До този момент бившият треньор на Каляри и Милан печелеше 2,5 милиона евро, но получи заслужено увеличение след историческия сезон - Скудето, Купата на Италия и финал в ШЛ. Треньорът изведе "бианконерите" до първи златен дубъл в Италия от 1995 година, както и на първи финал в Шампионската лига от 2003 година в дебютните си 12 месеца на "Ювентус Стейдиъм".

С новото си възнаграждение Алегри се превръща във втория най-скъпоплатен треньор на Апенините. На първо място е Роберто Манчини от Интер, който през миналия сезон печелеше 2,7 милиона евро, а през следващите два сезона ще взима по четири милиона евро на година плюс бонуси.