Григор Димитров приключи участието си на Откритото първенство на Австралия. Най-добрият български тенисист отстъпи с 1:3 сета пред Анди Мъри (Великобритания) и напусна турнира на осминафиналите. В отделните част Мъри се наложи с 6:4, 6:7 (5), 6:3, 7:5 след изключителна битка на „Род Лейвър Арина".

Григор има за какво да съжалява, тъй като в четвъртия сет водеше в резултата с 5:2 гейма, като  дори имаше и сетбол при сервис на Мъри. В крайна сметка британецът приключи двубоя с 5 последователни гейма на сметката си и си гарантира място на четвъртфинал.

Иначе двубоят започна отлично за българина, който само за около 10 минутки игра поведе с 3:0, след като осъществи ранен пробив. Мъри по никакъв начин не се смути и постепенно се разигра, като отговори подобаващо, печелейки 6 от следващите 7 гейма - 6:4.

През втората част двамата си размениха по два пробива и в крайна сметка се стигна до тайбрек, където Григор се наложи със 7:5 точки.

В третия сет играта продължи да бъде изключително равностойна. Мъри обаче успя веднъж да пробие подаването на Димитров, което се оказа напълно достатъчно да поведе в резултата с 2:1 сета.

В четвъртата част Гришо проби в началото и в последствие поведе с 5:2 гейма, като дори имаше сетбол (при сервис на Мъри). Британецът обаче успя някакси да върне пробива, на свой ред да направи такъв и да затвори мача след повече от 3 часа и половина игра.