След шест поредни победи, гарантирали последната позиция в класирането на Серия "А", отборът на Парма съумя да се изправи на крака и да поеме глътка спасителен въздух, печелейки ценни три точки при домакинството си на Интер.

На "Енио Тардини" домакините се наложиха с категоричното 2:0, след два гола на Де Челие - през първата и втората част на двубоя.

Загубата почти сигурно подпечатва оставката на определяния за двойник на холивудския актьор Дъстин Хофман треньор на гостите Валтер Мадзари, който и без това бе нарочен за гонене от шефовете на клуба.

Същата бе ситуацията и с бившия селекционер на Италия, понастоящем наставник на Парма - Роберто Донадони. Отборът му буксуваше доста сериозно, като неизменно бе записал впечатляващи поражения в последните си 6 двубоя за първенство и разполагаше с едва 3 пункта в актива си. Сега обаче точковият сбор на "пармалатите" бе удвоен, благодарение на неумелата и надменна игра, представена тази вечер от отбора на Интер.

Де Челие вкара първия си гол още в 5-ата минута, а втория - в 76-ата, като видимо това прати Мадзари на едно доста неприятно за него място, съдейки по замисленото му, угрижено изражение.

В самия край на мача "класиката" можеше да стане и факт, но два поредни пропуска на футболистите на домакините лишиха Донадони от това удоволствие.

Така Парма мръдна от дъното и вече е 17-и, докато Интер продължава да е в средата на таблицата с класирането.