Министърът на младежта и спорта Красен Кралев прие в кабинета си грациите на България.

"Готови сме, уверени сме, подготвени сме. И с Бога напред". Това каза президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, която заедно с момичетата от националния отбор индивидуално - Невяна Владинова, Мария Матеева и Сара Стайкова, със старши треньора на отбора Ефросина Ангелова и личните им треньорки Бранимира Маркова, Мирослава Батаклиева и Петя Монева, се срещнаха с министър Кралев. Той им пожела успех на предстоящото Световно първенство в Щутгарт (Германия).

"Вярвам във вас, сигурен съм, че ще се справите блестящо. Само искам да сте спокойни, да съхраните положителните емоции и въодушевлението, което излъчвате и съм уверен, че ще постигнете успех, за радост на цяла България. Защото знаете, че вие, заедно с бокса, борбата, стрелбата, леката атлетика, волейбола и кану-каяка давате самочувствие на нацията ни", каза министърът.

Грациите благодариха на Кралев за възможността да проведат тренировъчен лагер на "Спортпалас" във Варна и обещаха, че ще направят всичко възможно, за да спечелят две олимпийски квоти на шампионата в Германия.