Ловешкият Литекс допусна първа загуба по време на зимната си подготовка в Испания. „Оранжевите" отстъпиха с  1:2 на руския  Рубин (Казан). Селекцията на Любо Пенев изигра поредния си силен мач, но в крайна сметка преклони глава пред тима на българската звезда-Благой Георгиев.

В 10-ата минута Игор Портнягин центрира отдясно, а на втора греда дошлият наскоро от Зенит Денис Ткачук засече на шпагат за първия си гол с екипа на Рубин.Отборът на Любо Пенев контролираше играта след гола, но без да създава опасни положения. Ткачук проби индивидуално и прострелно прати пред вратата, където Портнягин не успя да отклони.„Оранжевите" изравниха в 41-ата минута, когато Милчо Ангелов се обърна с топката в наказателното поле и опъна мрежата за 1:1.

Рубин постепенно натисна през втората част и малко не стигна на Ахметов да се разпише с глава след центриране на Устинов.19 минути преди края Диняр Билялетдинов пусна отличен пас, с който изведе Алишер Джалилов сам срещу вратаря на Литекс и Джалилов не сбърка за 2:1

До края руснаците умело удържаха своята преднина и триумфираха с престижния успех на едно от тренировъчните игрища в испанския курорт Марбея. На Литекс предстоят още класни контроли. Те ще бъдат срещу селекциите на Днипро, Спартак (Москва) и Динамо (Киев).

ЛИТЕКС-РУБИН 1:2

0:1 Ткачук (10'), 1:1 Милчо Ангелов (40'), 1:2 Джалилов (71')