Димитър Бербатов може скоро да навърши 34 години, но продължава да е сред най-актуалните имена в европейския футбол и медиите по света продължават да се интересуват от кариерата му и да я следят с интерес.

Въпреки че той остави спорно мнение в Италия за себе си, след като отхвърли в последния момент предложенията на Фиорентина и Ювентус през 2012 г., местното издание Sportitalia го нареди сред най-големите имена, които от лятото стават свободни агенти и биха дошли в Серия А като свободни агенти.

Благоевградчанинът е обвързан с Монако до 30 юни 2015 г., твърди изданието. То отбелязва, че ако продължи да се представя по този начин с екипа на "монегаските", нищо чудно преди зимата да му бъде предложен нов договор. Ако това не стане, от 1 януари той може да преговаря с други клубове.

Бербо твърди, че се чувства добре в Княжеството, а в момента е и голямата звезда на отбора, особено след напускането на колумбийците Хамес Родригес в посока Реал (Мадрид) и Радамел Фалкао към Манчестър Юнайтед.

Сред другите големи нападатели, които от лятото стават свободни агенти, са имена като Емануел Адебайор, Алешандре Пато, Питър Крауч, Луис Адриано и обещаващи младоци като Конър Уикъм и Джовани Гуидети. Безспорно от всички обаче Бербо е с най-много успехи.

Дали обаче въобще ще се стигне до това, българският нападател да си търси нов отбор през лятото, би трябвало да стане ясно преди отварянето на януарския трансферен прозорец. Към момента такива индикации няма.