Роджър Федерер нахвали сериозно световния номер едно в мъжкия тенис - Новак Джокович.

"Не знам дали хората разбират, колко уникално е това, което прави Джокович", заяви Биг Родж, който без особени проблеми се класира за осминафиналите на "Ролан Гарос" след победа над Дамир Джумур. Следващият съперник на швейцареца е Гаел Монфис, който вече веднъж го победи през този сезон на Мастърса в Монте Карло, където игра наистина впечатляващо.

"Новак е спечелил толкова много титли от Големия шлем и още повече Мастърси - продължи Роджър. - Невероятно е, а имам чувството, че не се обръща достатъчно внимание на факта, че от началото на сезона взе титлите и в четирите, в които участва. Освен това, Джокович притежава впечатляваща статистика срещу останалите играчи от Топ 10 и през последните 3-4 години напълно промени играта си. По този начин и успя да се опази от контузии.

Колкото до мен, не мисля толкова напред в бъдещето. Ако спечеля Голям шлем съм сигурен единствено, че това ще ме направи щастлив. Но не съм определил дата за отказването си. Разбира се, няма да твърдя, че ще играя още пет години. Не съм толкова спокоен психически, колкото някой си мислят, защото залозите са наистина високи.

В следващия си мач ще изляза срещу съперник, който ми създаде немалко проблеми през последните години. Не мога да си обясня, защо Монфис не е редовен член на Топ 10, но знам, че двубоят ми с него ще е голяма битка".