Българският лидер на руския Амкар - Георги Пеев коментира важния успех на тима си с 2:1 над Терек, постигнат в среща от 25-ия кръг на Премиер лигата.

Пеев записа асистенция на сметката си и за пореден път през сезона беше на висота.

"Приятно е, че ми се удаде да участвам в комбинацията за победния гол и да запиша асистенция за 2:1, но най-важното е, че отборът спечели 3 точки. В нашата ситуация кой вкарва и кой подава остава на заден план, на първо място е резултатът. Положението в класирането оказва голямо напрежение върху нас. Сега Амкар излиза във всеки мач като за бой последен. Ще се бием до последно!", заяви Георги.

Амкар откри чрез Александър Прудников в 20-ата мин. Гостите обаче изравниха 18 мин по-късно чрез бразилеца Маурисио.

Десетина минути след началото на второто полувреме Занев се контузи след много грубо влизане на противник. В 62-ата мин той бе сменен принудително от Пеев. Българинът веднага участва в атакуваща комбинация, при която подаде на Бранко Йовичич и сърбинът забоде топката под гредата.

"В предишния мач имахме много моменти, но не вкарахме. Сега шансът бе на наша страна и вкарахме един гол повече. Не мога да кажа, че спечелихме заради по-голямото желание за победа. Такова имаше и у играчите на Терек, каза още Пеев.

Благодарение на победата и загубата на Торпедо с 0:2 от ЦСКА в московското дерби, Амкар най-накрая напусна последното място.