Дербито от 25-ия кръг на италианското футболно първенство, противопоставило отборите на Фиорентина и Интер, завърши с успех за домакините от Флоренция.

Двубоят приключи при резултат 2:1, като гостите водеха през голяма част от мача, но в крайна сметка допуснаха не само изравняване, а и пълен обрат.

Това можеше да не се случи, основно заради добрите действия на Миранда и Нагатомо, по десния фланг на защитата на гостуващия състав от Милано.

Резултатът на "Артемио Франки" бе открит в 26-ата минута на срещата, когато Паласио прати топката към Брозович, който опъна мрежата зад Татарушану за 0:1.

До почивката Икарди можеше дори да удвои преднината на миланския гранд, но късметът му изневери.

След точно час игра десният фланг на защитата на Интер все пак се пропука, а за да се възползва от това, на точното място, в точното време, беше Борха Валеро, разписал се за  1:1.

Седем минути преди края гостите останаха на терена с човек по-малко, като Телеш бе изгонен. Малко по-късно и Сарате потегли преждевременно към съблекалните, като също получи червен картон.

Най-важното в мача обаче се случи минута по-рано, като току-що влезлият като резерва Бабакар направи обрата в срещата пълен, разписвайки се за 2:1.

Така Фиорентина е вече под номер 3 в класирането, като има 49 точки - с две повече от 4-ия Рома. Интер е под номер 5, с актив от 45 пункта.