Ликът на Христо Стоичков и досега грееше от всевъзможни места. Но вече те са с едно повече, а именно главата на журналиста от американския тв канал за испаноговорещи "Унивисион Депортес" Едгар Мартинес.

Българинът работи там вече година и половина в същата медия и зрителите много го харесват. Христо за четвърти път хвана бас с Мартинес в ефир, като досега губеше 1:2. По време на световното Ицо първо влезе в ролята на домашна прислужница на Мартинес - изглади му ризата, изми му колата и мина една прахосмукачка в студиото, а след това си боядиса косата в цветовете на мексиканското знаме. Все пак взе частичен реванш при загубата на Мексико от Холандия и епилира единия крак на колегата си в директен ефир.

Предметът на сегашния бас бе титлата в испанското първенство. Стоичков беше толкова сигурен, че новият шампион ще е "Барселона", че заложи косата си. Обеща да си обръсне главата, ако "Реал" завърши първи. Това обаче не стана и се наложи Едгар Мартинес да си прави нова прическа.

Той очакваше на главата му отзад да бъдат изрисувани емблемата на "Барса" и ликът на Меси. Когато всичко свърши, той с ужас видя, че оттам му се усмихва самият Христо Стоичков.

Камата вече веднъж беше заложил косата си, но не изпълни облога да я остриже нула номер. Това се случи по време на световното в САЩ, когато преди първия мач с Нигерия Модерният ляв обеща при загуба да лъсне кубето. Африканците спечелиха 3:0, но Стоичков забрави за обещанието си.