Милан ще прави своя академия в Бургас. Преговорите са в начална фаза. За това съобщи за „24 часа" мениджърът Виторио Мунгай, който от 18 г. върти успешен бизнес в България.

Неговата фирма е генерален спонсор на международен детски турнир с участието на 24 отбора от петък до понеделник за „Купа Бургас". Той е благотворителен, а събраните средства са за деца от Дома за медико-социални грижи мунгай „Вяра, надежда и любов". Главен организатор е бившият футболист на Черноморец - Тодор Райков.

От Катания за турнира пристигат 50 деца. Атрактивни награди е осигурил Мунгай, сред които фланелка на Милан с автографи на футболистите и фланелка на националния отбор на Италия.

Гвоздеят на турнира е шоумач на стадион „Лазур" в неделя от 15,30 ч. Ще участват и местни звезди от миналото, сред които Радостин Кишишев, Любомир Шейтанов, Георги Чиликов, Милен Георгиев, Пламен Крумов, Диан Петков. Срещу тях ще се изправят Лео Бианки, Орлин Павлов, Румънеца и Енчев, Спенс, Миро от „Биг Брадър", подсилени с бразилския ас и съотборник на Габриел Батистута във Фиорентина - Луис Оливейра.

Входът е свободен.