Софийският Локомотив приема ЦСКА в първи мач от 1/4-финалната фаза на турнира за Купата на България днес от 15,30 часа в Своге, тъй като "железничарите" все още нямат право да домакинстват на собствения си стадион в "Надежда". Сблъсъкът ще бъде предаван пряко по БНТ1. Наставникът на домакините Емил Велев е амбициран за трета поредна година да изведе своя отбор до финала за купата.

Сега обаче задачата ще му е доста по-трудна, тъй като на пътя му стои ЦСКА. В "червения" тим със сигурност има импулс след треньорската рокада. Въпросът обаче е дали новият наставник на "армейците" Милен Радуканов ще успее да влезе бързо в час с обстановката.

Треньорът на Локомотив (Сф) Емил Велев ще заложи на предпочитаната от него схема 4-2-3-1. В средата на терена като титуляр се очаква да започне новото попълнение Маркиньос. Бразилецът тренира наравно със съотборниците си от миналата седмица и е показал, че се намира в добро здравословно състояние.

Очаква се на върха на атаката да действа Крум Бибишков, който ще измести от титулярния състав голмайстора от мача с Миньор (Пк) Антонио Павлов. В "Надежда" са амбицирани да затруднят максимално ЦСКА. Кокала и компания се надяват, че няма да допуснат гол в първия мач, което ще улесни задачата им в реванша.

В групата на ЦСКА за мача очаквано не попаднаха контузените Мишел Платини, Иван Бандаловски и Марсиньо. Централният защитник Пламен Крачунов също пропуска мача. За сметка на това в групата за двубоя с Локомотив (Сф) попадна реабилитираният Костадин Стоянов. Очаква се, че Радуканов ще заложи на схема 4-2-3-1.

На върха на атаката ще действа Камбуров, а зад него ще оперират Делев, Сержиньо и Варела. Като десен бек ще играе новото попълнение Венцислав Василев, а в средата на защитата ще си партнират Апостол Попов и Ангел Грънчов. Много малки са шансовете Костадин Стоянов да излезе като титуляр срещу Локомотив (Сф).

"Червените" са амбицирани да си осигурят добър резултат още в първия мач. С оглед на колебливото представяне в "А" група, спечелването на купата ще е една от основните цели на Радуканов и компания, които през следващия сезон искат отново да играят в Европа.