През първата година от новата турбо ера във Формула 1 Ред Бул за първи път от пет години насам не станаха световни шампиони. В класирането при конструкторите финишираха втори, а при пилотите Даниел Рикардо завърши трети след двамата пилоти на Мерцедес.

Това беше дебютът на австралиеца в Ред Бул и никой не очакваше още от началото да побеждава съотборника си - четирикратният световен шампион Себастиан Фетел. Но това се случи. Догодина Даниел ще заеме ролята на първи пилот за отбора, а до него ще е тазгодишният дебютант във Формула 1 Даниил Квят.

Според шефа на тима Кристиан Хорнер Рикардо се е представил много силно като съотборник на Фетел и през 2015 ще е още по-добър.

"Даниел беше сензацията тази година. Начинът, по който се състезаваше, битките гума до гума, скоростта му, хладнокръвието му в колата - изглеждаше така, сякаш принадлежи на това място. Мисля, че надскочи очакванията на всички ни, дори собствените си", сподели Хорнер.

"Другата изненада беше Дани Квят. Той дойде като новобранец без предсезонни тестове и въпреки проблемите, които имаха отборите, задвижвани от двигатели Рено, се справи фантастично. Двамата ни пилоти се разбират много добре и се познават. Имат си разни техни шеги, но седнат ли в колата, и двамата жадуват за победата. Догодина ще е вълнуващо, защото ще натискат много силно и никой няма да отстъпва", допълни Хорнер.