Президентът на Локомотив Веселин Марешки уволни старши-треньора на представителния тим Емил Велев. Аптекарският бос не пожела да разкрие пред Topsport.bg какви са мотивите за раздялата със специалиста, извел „смърфовете" до европейските клубни турнири след финал за Купата на България.

„Разделяме се с Емил Велев по взаимно съгласие. Имам човек за него заместник, но ще го съобщя по-късно тази вечер", лаконичен бе пред Topsport.bg Марешки.

По наша информация мястото на Емил Велев ще заеме друга „синя" легенда и възпитаник на Локо (Пд) - Георги Иванов Гонзо.

От канцелариите на стадиона в парк „Лаута" казаха още, че с Кокала си заминава и целият треньорски щаб. Засега няма данни, че Марешки ще замени някой от административния апарат на Локо (Пд).

Георги Иванов-Гонзо се очаква да изведе родния си клуб утре от 16:00 часа в контролата в Черноморец, която ще се състои на стадион "Пловдив".

Любопитното е, че новият старши-треньор на Локомотив идва в изключително напрегнат момент. След паузата в шампионата Локо е домакин на коравия тим на Славия, след което предстои гостуване в София на Левски. Третият мач на Гонзо също ще бъде труден - срещу Ботев (Пд).