Левски ще реши част от финансовите си проблеми дo брое­ни дни. Очаква се в УС на клуба да влязат двама близки до Иво Тонев бизнесмени, ко­ито да осигурят оп­ределен процент от средствата, необхо­дими до края на сезо­на. Пари ще има и за лагер в чужбина. Вече е ясно, че първата част от подготовка­та ще протече в Сан­дански, а втората в турския курорт Ан­талия, където Левски ще се готви поне две седмици и ще изиграе между 4 и 6 контроли.

Новият-стар председател на Управителния съвет на Левски Иво Тонев ще събере на сбирка органа в близките дни, пише "Тема Спорт".

На нея ще бъдат обсъдени канди­датурите на хора, които да влязат в УС. Уставът на клуба бе променен на Общото съб­рание миналата седмица. То­ва стана с цел местата в не­го да бъдат увеличени на се­дем. Едното е за Иво Тонев, който остава председател. Другото е за финансиста и изпълнителен директор на клуба Константин Баждеков. По едно място получиха и тръстът "Синя България", който трябва да придобие 15% от акциите на Левски, както и Националният клуб на привърженици на сините.

Остава да се попълнят още три квоти. Две от тях най-вероятно ще бъдат заети от хора, близки до Иво Тонев, които ще осигурят и част от финансирането на отбо­ра до края на сезона.

Днес "Синя България" ще да­де пресконференция, на коя­то ще разясни при какви усло­вия ще влезе в УС и ще придо­бие дялове от сините, както и с какви неща по осигуряване на определена сума на сезон ще се ангажира.

"Вече полу­чихме от футболния клуб но­вия устав. Първото ни усло­вие е Управителният съвет да е от 7 души. Трябва да е ясно, че ние не искаме да уп­равляваме Левски, а Левски да бъде управляван както тряб­ва. Държим всичко да е ясно и точно. Готови сме с три кан­дидатури за членове на УС, а вероятно ще имаме и четвърта такава. От клуба също имат предложения. Ще вземем акции от клуба само когато целият състав на УС бъде попълнен до 7 човека", заяви пред "Тема Спорт" Ва­сил Колев.

Собственикът на Левски Тодор Батков вече обяви, че бюджетът на Левски за 2015 година ще бъде в размер на 8 милиона лева. От тях 6 мили­она ще отидат само за запла­ти на представителния от­бор и спортно-техническия щаб. Първата грижа на Бат­ков обаче е да изплати задъл­женията към бивши футболисти и треньори на сините, както и към други клубове, за да вземе Левски евролиценз за следващия сезон. За целта той ще трябва да осигури около 1,1 млн. лева.