Реал (Мадрид) си върна титлата в баскетболния шампионат на Испания след като победи миналогодишния шампион Барселона с 3:0 победи във финалната серия. Последният мач се игра снощи в Барселона и беше спечелен с 90:85.

Първата четвърт премина равностойно при постоянна размяна на успешни атаки и след 10 минути резултата бе равен – 17:17, но след това гостите от Мадрид поеха инициативата и след няколко добри серии успяха да се откъснат напред с 48:34.

След почивката домакините натиснаха съперника си и след 33:17 се добраха до пълен обрат и поведоха с две точки, но в заключителните десет минути баскетболистите на Реал (Мадрид) отново демонстрираха по-добра игра и заслужено спечелиха мача и титлата в Liga ACB – 90:85.

Джей Си Керъл вкара 19 точки за „Белия балет”, Серхио Родригес и Андрес Носиони добавиха по 11 точки, а Серхио Люл и Йонас Мачиулис приключиха с по 10 точки.

Анте Томич бе над всички за каталунците – 29 точки, Алекс Абрин и Джъстин Долеман дбавига съответно по 16 и 12 точки, а Брад Олесон и Томас Саторански завършиха с по 10 точки.