В миналия кръг от "А" група Берое допусна разгромна загуба при гостуването си на Черно море и пропусна да излезе на второ място във временното класиране, но днес старозагорци ще имат нова възможност да задминат шампиона Лудогорец. Тимът на Петър Хубчев гостува на Ботев (Пловдив) в Битката за Тракия и мачът обещава да е повече от интересен.

"Жълто-черните" записаха две поредни загуби (от ЦСКА и Локомотив (Сф)) и са максимално мобилизирани да зарадват феновете си. При успех, Ботев ще се изравни по точки с Берое и ще увеличи шансовете си за попадане в първата шестица след края на редовния сезон.

Треньорът на "канарчетата" Велислав Вуцов почти сигурно ще остави на пейката ветерана Иван Цветков и вместо него ще пусне като централен нападател Александър Колев. Зад младежкия национал пък ще действа Цветелин Чунчуков.

Гостите от Стара Загора ще могат отново да разчитат на доскоро контузените Владимир Зафиров и Георги Костадинов, които ще се появят в титулярния състав. Селим Керкак и Димо Бакалов ще играят по двете крила, а с ролята на таран ще се нагърби националът Венцислав Христов.

Ботев няма победа над Берое в "А" група от 2007 година. Последваха 8 мача без успех за пловдивчани. В тях Берое спечели 6 пъти, а два двубоя завършиха наравно.

Вероятни състави:

БОТЕВ: М. Иванов; Й. Христов, Инез, П. Николов, Филипов; Огнянов, Иршак, Балтанов, Гамаков; Чунчуков; А. Колев
Старши треньор: В. Вуцов

БЕРОЕ: Макенджиев; Мунин, И, Иванов, Зафиров, Пенев; Костадинов, Джоман; Бакалов, Елиаш, Керкар; В. Христов
Старши треньор: П. Хубчев

Съдия: Вихрен Манев

Стадион: Коматево