Феновете на Левски издигнаха плакат, призоваващ към расизъм и насочен срещу УЕФА по време на мача с Лудогорец, но БФС не наказа "сините". От футболната централа си оставят време да съберат още доказателства и ще вземат решение на следващото заседание на Дисципа. В медиите се появи снимка с въпросния плакат, има го и във видеоматериалите за мача, но явно тези доказателства не са достатъчни.

Ако Левски отнесе сериозно наказание за плаката, това може да се отрази директно и на феновете на ЦСКА, защото следващото домакинство на "сините" е именно във Вечното дерби.

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков изгоря само за един мач, след като наплю защитника на Левски Борислав Стойчев. Той ще бъде наказан за домакинството на Славия в събота и ще плати 200 лв. глоба.

Обичайните парични санкции за хвърлени предмети и пиротехника търпят Левски (4 000 лв.), Берое (4 000 лв.) и ЦСКА (2 000 лв). "Армейците" ще възстановяват и щетите по стадиона в Стара Загора.

Ето всички решения на ДК към БФС от днес:

ПО ДОКЛАД

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 - ДК наказва  ПФК"Ботев" гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 - ДК наказва  ПФК"Берое" гр. Ст.Загора с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени многобройни предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А -предложение 2- ДК наказва ПФК"Берое" гр. Ст.Загора с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 - ДК наказва  ПФК"ЦСКА" гр. София  с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

ДК задължава ПФК „ЦСКА" гр. София да възстанови щетите на стадион „Берое" гр. Стара Загора съобразно чл. 38 от ДП.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 - ДК наказва  ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени многобройни предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А -предложение 2 - ДК наказва ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За събиране на допълнителна информация отлага за разглеждане на следващо свое заседание издигнатите плакати и надписи от публиката на ПФК „Левски".

По сезиране, ДК на основание чл.31, ал.3 изпраща за становище на СК извършеното нарушение на Валери Домовчийски - ПФК „Левски" гр. София в 79 минута на срещата от Х кръг на „А" ФГ - ПФК „Левски" - ПФК „Лудогорец".

По сезиране, ДК предвид чл.31, ал.1 и на основание чл.22, ал.1, буква И - ДК наказва Светослав Дяков - ПФК „Лудогорец" гр. Разград със спиране на състезателните права за 1 среща и глоба в размер на 200 лв.