Световният шампион Люис Хамилтън заяви, че се интересува единствено от приза за номер едно на планетата. Британецът призна, че трофеят за най-много спечелени квалификации не го блазни.

В последното състезание за Гран при на Белгия британецът спечели десетия си полпозишън от началото на сезон 2015, докато съотборникът му Нико Розберг има само 1. Така за оставащите 8 кръга постижението на Люис няма как да бъде подобрено.

"Трофеят за спечелени полпозишъни и рекордите не са това, което преследвам във Формула 1. Моята единствена цел, като изляза на пистата, е да победя и в края на сезона да съм световен шампион, заяви Хамилтън. - Радвам се, когато съм пръв в събота, защото това ми дава по-голям шанс за победа в неделя, това е. Бих заменил всички спечелени квалификации в кариерата си за още една титла".

Люис води в шампионата с 28 точки аванс пред съотборника си Розберг, но на фона на първите стартови позиции авансът му не е толкова голям, като едно отпадане на Хамилтън може да доближи Нико макисмално близко до първото място.