Славия и Литекс са на път да влязат в трансферна война за черногорския младежки национал Блажо Игуманович, научи Топспорт.бг. 22-годишният ляв бек на черногорския шампион Зета е следен от представители на "белите" още от лятото на миналата година.

Скаути на българския клуб са наблюдавали Игуманович в квалификациите за Шампионската лига срещу Каунас и Глазгоу Рейнджърс и в младежката квалификация за европейско първенство между България и Черна гора (1:2) в София.

Според информацията, Славия е на път да финализира трансфера на защитника по време на подготвителния лагер в Анталия, където шефовете на "белите" ще преговарят с представители на Зета.

Неочаквано обаче интерес към Игуманович показал и новият треньор на Литекс Миодраг Йешич, който също искал да привлече талантливия играч в Ловеч.

Левият бек на Зета е оценяван на около 350 000 евро, но шефовете на клуба може да склонят и на по-малко при евентуален процент от бъдеща продажба на играча.

След победата на Черна гора в София, играчите на "орлите" са обект на засилен интерес. Защитникът Никола Вуядинович бе привлечен в ЦСКА, Иван Фатич пък вече е част от първия отбор на Интер, като дори бе титуляр за "нерадзурите" в мача за купата на Италия срещу Реджина.

Още за Славия:

Още за Литекс: