Роден бизнесмен проявява интерес към закупуването на дял от ЦСКА, разбра "Тема Спорт". Неговите намерения са да придобие сравнително голям процент от акциите на клуба. Вероятно става въпрос за дял в диапазона 10-20%.

Въпросният бизнесмен, чието име се пази в тайна, вече е влязъл в първоначален контакт с клуба и е провел разговори в насока закупуването на книжа. Сигурно е обаче, че до Нова година сделка между кандидат-акционера и мажоритарния собственик Александър Томов няма да бъде постигната.

Такава е по-вероятна през януари или февруари - тоест в дните преди старта на второто публично предлагане на книжа от страна на клуба. Така или иначе в момента разговорите са в начален етап и няма да бъдат финализирани скоро. Томов все още е мажоритарният акционер в клуба, като по официални данни отпреди няколко месеца делът му е малко над 70%.

Той обаче бе намален, след като заместник-председателят на НС Петър Манджуков придоби нови акции срещу инвестициите си в ЦСКА. Томов обаче си запазва властта.

Не е ясно доколко силната фигура на "Армията" ще е съгласен да продаде още една част от дела си. Затова и преговорите с кандидат-акционера може да не доведат до реална покупка. В същото време ЦСКА е пуснал заявление в Търговския регистър с желание за ново увеличаване на капитала на клуба.

Досегашният е 6 500 000 лева. Искането на армейците все още не е одобрено от Агенцията по вписванията, като се очаква това да стане факт в рамките на две седмици. Освен това е подадено и заявление за удължаването мандата на НС и УС - до ноември 2019 г., което е стандартна процедура.