Генералният директор на италианския шампион Ювентус - Джузепе Марота, заяви, че предстоящото дерби с Милан е много важно.

Двата отбора се изправят един срещу друг в събота в Торино от 21:45 часа наше време. В класирането "бианконерите" са на 7-мо място с 18 точки, докато "росонетите" са на 6-та позиция с 20 т.

"Знаем, че се намираме в труден период и Макс Алегри е наясно с това. Критиките срещу него са прекомерни, но да не забравяме, че той дойде в тежък момент и постигна дубъл и играхме финал в Шампионска лига".

"Мачът срещу Милан е много важен, защото са с две точки пред нас и в този момент ние трябва да печелим редовно, за да се изкачим в класирането. Разбира се, тази среща е много важна и от психологическа гледна точка", каза Марота.

Директорът на "старата госпожа" отново добави, че основната цел през сезона вече е класиране в тройката на Серия "А", което класира Юве в Шампионска лига и за следващия сезон.

"Първенството е дълго и с времето ще мислим за по-големи неща, но сега е най-важното е да успеем да завършим в тройката. В момента това е нашата цел", добави Марота.