Отборът на Рома стигна до пълния обрат при гостуването си на Аталанта, в срещата между двата тима от програмата на 12-ия кръг на италианската Серия "А".

Римляните допуснаха съперникът им да открие резултата, но с попадения на Ляич и Наинголан се добраха до успеха, изравнил ги по точки с лидера във временното класиране Ювентус.

Двубоят не започна ни най-малко положително за гостите, които трябваше да заличават пасив, а и не малка доза срам, като бяха поведени от опонента си след само няколко секунди игра. Моралес даде ранно предимство на домакините, стъписвайки сериозно единайсеторката на столичани още в 58-ата секунда!

В края на 22-ата минута обаче Миралем Пянич асистира на Адем Ляич за 1:1, връщайки интригата в мача, а и самочувствието на Рома, че може да стигне до крайния успех днес.

Три минути преди почивката Рома стигна до пълния обрат, като един от най-дейните на терена - Ляич пусна пас като по конец към Раджа Наинголан, който от близка дистанци не сгреши - 1:2.

През вторите 45 минути преобладаваха тежките сблъсъци, основно в средата на терена, като гостите можеха да си тръгнат и с по-убедителен успех, ако не бяха пропуските на състезателите на тима.

В заключителните секунди на мача от игра бе изгонен състезателят на домакините Боакие.

Така или иначе Рома се изравни по точки с Ювентус на върха в класирането, но всичко това е при уговорката, че тази вечер Старата госпожа също има да играе мач от текущия кръг.