Напусналият лагера на националния отбор Благой Георгиев разкри причините, заради които се е оттеглил от тима.

Играчът на Терек призна, че е бил предизвикан от това, че селекционерът Михаил Мадански не нарежда сам състава си. Според Георгиев, хора от Изпълкома на БФС са се обаждали на специалиста, за да му кажат да го отстрани.

„Преди мача с Украйна Михаил Мадански ми каза, че ще гради тима около мен и Стилиян, а след загубата дойде и ми каза, че няма да разчита повече на мен, и евентуално ще ме вика само за някои мачове. Каза, че са му се обаждали хора от Изпълкома, да ме маха, и не само мен, и други от по-старите. Щом не ме искат, по-добре да се махна, за да не преча. Дали е правилно или не, това е мой избор, така съм решил", сподели Георгиев.

Играчът на Терек се изказа ласкаво за президента на БФС Борислав Михайлов.

"Нали знаете, че Мадански няма как сам да си признае. Нормално е да отрича. Не е вярно и това за президента на БФС. Напротив - Боби Михайлов е най-големият пич от всички. Той винаги е бил зад нас, винаги се е стремял да ни осигури най-добрите условия. Михайлов единствен се опитва да прави нещо положително, докато хората около него му се бъркат", сподели Благо.

Георгиев коментира и бъдещето на националния тим.
„ Въпросът не е дали някога ще се върна. Въпросът е, че тези 60 мача, в които съм играл, съм давал всичко от себе си. Трябва да се доказваш в клубния си отбор и след това да идваш в националния. Ти си професионален футболист, плаща ти се, за да се раздаваш докрай. Може да паднеш с 3:0, с 5:0, но трябва да се раздаваш 90 минути. Дано футболът ни се оправи един ден. Дали ще е Бербатов, дали ще е някой друг – не знам. Въпросът е да излезем от тежката ситуация. Аз напуснах националния отбор, но въпреки това пожелавам успех на момчетата довечера срещу Уелс”, завърши Благо.