Днес общинските съветници в Ямбол единодушно одобриха проекта за основна реконструкция на стадион "Тунджа".

На заседание на Общинския съвет предложението за реновирането на най-голямото спортно съоръжение в града влезе под точка осем и мина без никакви дебати, пише"Зона90". Предложението беше прието с 32 гласа "за", а само един общински съветник гласува "въздържал се". Единственият общински съветник, който взе отношение по предложението беше Димитър Стоянов, който обърна внимание и на окаяното състояние на съблекалните.

“Когато за последен път отидох на стадиона, попаднах на много стряскаща картинка. Децата след тренировка се къпеха с четири маркуча със студена вода. Това е недопустимо! Знам, че този проект се отнася единствено за терена на стадиона, но е хубаво да помислим за ремонт и на съблекалните”, коментира още от трибуната на местния парламент Димитър Стоянов. “Реконструкция и модернизация на централен футболен терен на Градски стадион - гр. Ямбол”. Преди седмица изтече срокът за подаване на оферти, а в момента специализирана комисия в министерството разглежда постъпилите оферти. От Община Ямбол се надяват да получат пълно финансиране при реализацията на проекта. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обеща при посещението си в Ямбол през тази година, че ще бъде изготвен проект и за ремонт на лекоатлетическата писта на стадиона. Известно е, че са предвиден 1,2 милиона лева за реализирането на тази реконструкция.

Стадионът в град Ямбол е известен като единственият стадион извън София, на който се е играла официална среща между мъжките отбори на ЦСКА и Левски. До скоро стадионът се ползваше основно от футболен клуб Тунджа (Ямбол), който през този сезон се отказа от участие в Югоизточната В група. Спортната база помещава още 12 клуба от града, които се подготвят при много лоши условия.