Новият любимец на феновете на Ботев (Пловдив) Феребори Доре пропуска дербито с Локомотив (Пловдив) заради картони, съобщава „Меридиан мач“. Наричаният от агитката на пловдивчани българския Адебайор ще почива, за да бъде запазен за реванша за Купата на България срещу Локомотив (Сф).

Конгоанският национал е с четири картона и ако бъде предупреден официално и днес, ще отпадне за мача в „Надежда". Треньорът на „жълто-черните" Станимир Стоилов ще стори същото и със Сивард Спрокел, който виси преди двубоя за Купата в София.

Така Стоилов ще излезе с доста експериментален състав. На мястото на Спрокел ще бъде Александру Бенга, а Мариян Огнянов ще играе зад Юнес Хамза. Треньорът на Ботев подсказа, че най-важният мач за пловдивчани е реваншът за Купата срещу Локомотив (Сф) идната сряда. Дербито срещу Локомотив (Пловдив) е на заден план.

Ботев вече постигна две победи през сезона над „черно-белите". През есента отборът на Стоилов се наложи с 2:0 на своя стадион с голове на Абел Анисе. В мач от първата седмица, който се игра на Националния стадион „Васил Левски" в София, Ботев стигна до обрат с късни голове на Хамза и Цветков. Мачът на „Лаута" пък завърши с нулево равенство.