Байерн (Мюнхен) доказа, че не се вълнува от ничии "сметки" и разнищи Олимпиакос в двубой от група "F" на Шампионската лига.

Срещата на "Алианц Арена" завърши при категоричното 4:0 за баварците, след попадения на Коща, Левандовски, Мюлер и Коман.

Равенството щеше да класира и двата отбора за фазата на елиминациите, но баварците искаха победата на всяка цена, защото така си гарантираха първото място в групата, навръх юбилейния домакински мач №100 в надпреварата.

В първия двубой момчетата на Пеп Гуардиола имаха осезаемо предимство и постигнаха гръмка класическа победа, което ги направи абсолютен фаворит за нови три точки и тази вечер.

Така и стана. На терена имаше само един отбор - този на домакините.

На наказателната акция за гостите бе дадено начало още в 8-мата минута, когато Дъглас Коща откри резултата, за радост на феновете по трибуните.

До 20-ата минута баварците бяха решили всичко в срещата, като вече водеха не с 2, а с цели 3 гола преднина.

Първо Левандовски бе точен в 16-ата, а малко по-късно и Мюлер добави името си в списъка с реализаторите, разписвайки се за 3:0 след точно 20 игрови минути.

Темпото на игра не спадна преди почивката, но късметът бе на страната на гръцкия тим и топката така и не попадна отново в мрежата на Олимпиакос.

В 53-ата минута Бадщубер получи червен картон и бе принуден да напусне терена, но това не повлия негативно на представянето на Байерн, като в 70-ата минута Коман бе точен за 4:0.

Допреди този сезон двата тима се бяха срещали само веднъж - в първия кръг за КЕШ през 1980 година, когато баварците печелят и двата мача с общ резултат 7:2. Тогава по едно попадение реализира днешният изпълнителен директор на мюнхенци Карл-Хайнц Румениге.

Байерн никога досега не е губил от гръцки противник в евротурнирите. В осем мача тимът е постигнал шест победи и две равенства, при голова разлика 27:3 в своя полза.

През настоящата кампания Олимпиакос се представя изключително силно на чужд терен, печелейки всичките си седем гостувания, включително това и на лондонския Арсенал. Байерн пък спечели 18 от последните си 19 домакински мача в груповата фаза на турнира.

Състав на Байерн: Нойер, Лам, Рафиня, Боатенг, Бадщубер, Робен, Видал, Коща, Мюлер, Левандовски, Коман