Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев вече прави планове за лятна селекция. Треньорът преди няколко дни се оплака, че заради финансовата криза в клуба правенето на селекция се бави. От тогава се разбра, че „сините" са набелязали нападателя на „Ботев" (Пд) Александър Колев и дори са се опитали да влязат в контакт с него. От „Герена” са проявили апетити и към друг футболист от „А" група. Става въпрос за десния защитник Педро Еуженио, който за последно игра в „Хасково".

Португалският футболист бе изгонен от "Ямача", а според „7 дни спорт” причината е в слабата му дисциплина. В момента Еуженио е свободен агент, което е напълно по вкуса на „Левски". Стойчо Стоев в момента разполага с един типичен десен бранител - Александър Александров. Бившият играч на „Черно море" обаче не може да се пребори за титулярно място в присъствието на Роман Прохазка. На „Герена” искат да се подсилят с нов човек в почти всяка зона, като Еуженио е една от първите опции за десния бек. 24-годишният португалец направи добри мачове през есента в „А" група, като дори се разписа срещу ЦСКА при загубата 2:4.

След този мач се заговори и че тогавашният старши треньор на армейците Стойчо Младенов ще се опита да вземе португалеца в редиците си. В крайна сметка Младенов напусна ЦСКА, а Еуженио остана да доиграе сезона в „Хасково". На "Ямача" обаче се бяха хванали за главите заради купонджийския нрав на Педро. Според запознати футболистът е нямал спирка в нощните заведения и дискотеките, докато представянето му на терена постоянно лъкатушело. На Еуженио дори се е случвало самоволно да се пуска в по-дълги почивки, което в крайна сметка доведе и до раздялата му с последния в таблицата на „А" група.

Не е ясно доколко на Герена са запознати с личностните качества на Педро Еуженио, но футболните му достойнства са достатъчни, за да попадне в плановете за лятна селекция на Стойчо Стоев.