На търг, ухаещ на лукс, волейболът на ЦСКА събра 47 700 лв. Парите ще помогнат за издръжката на "червените" и укрепването на базата, в която се подготвят мъжете, жените и юношите на клуба, пише "Стандарт".

Още на влизане във Военния клуб момчета и момичета с червени анцузи бяха направили шпалир на всички гости и ги поздравяваха с добре дошли. Децата бяха постоянно усмихнати и използваха възможност да се ръкуват с някои от най-известните личности в българския спорт и шоу бизнес. На събитието се появиха бившият шеф на БФС и ЦСКА Валентин Михов, Любо Ганев, Аспарух Никодимов, Антонина Зетова, Тодор Симов, Николай Иванов, Стоян Хранов, Ники Кънчев. Човекът клуб в мъжкия "червен" волейбол Сашо Попов едва не се разплака от радост на сцената. Той благодари на всички за подкрепата.

На 16-те маси, които имаха право да наддават, уискито и виното се лееха без ограничение, а адреналинът се вдигаше. За шоуто допринесе и водещият на събитието Димитър Рачков. На сцената пяха заклетите цесекарки Мария Илиева и Йорданка Христова. Красивите сервитьорки пък разсейваха често наддаващите и те забравяха да вдигнат мизата. Водещ на самия търг бе легендата на БНР Калин Катев, който се справи фамозно. Доказателство за това бе още първият артикул - фланелката на Пламен Константинов от олимпиадата в Пекин. Първоначалната й цена бе 1000 лв., но тя бе продадена чак за 3500 лв. на един от спонсорите на събитието. Вторият артикул бе трико на Стефка Костадинова, част от екипа й от 1987 г., когато скочи удивителните 209 см. Трикото на примата бе спечелено от бившия председател на Народното събрание и депутат от НДСВ Борислав Великов за 3000 лв. Първият артикул, който Валентин Михов прибави към богатата си колекция, бе значка "Заслужил майстор на спорта" от 1954 г. на волейболната легендата Тодор Симов. Най-скъпият артикул сред предложените предмети се оказаха боксови ръкавици и въженце за подготовка на Кубрат Пулев. Те бяха закупени за 6000 лв. отново от Михов. Екип от шампионския сезон в Италия на Антонина Зетова беше продаден за 2600 лв. Бившият юрист на ЦСКА Радостин Василев пък взе отличие на Аспарух Никодимов за участието му на Световното първенство по футбол в Германия срещу 1600 лв. Фланелката на българския нападател Димитър Бербатов на "Фулъм" бе закупена за 2600 лв.

Най-емоционално стана в края на търга. Тогава от фенклуба "Офанзива" успяха да се преборят за Купата "Шампион на България" на волейболния ЦСКА от 2010 г. за 5000 лв. Ултрасите обаче заявиха, че мястото на купата е в музея и я върнаха обратно.

По време на целия търг гостите имаха възможност да си загубят специално вино "100 сърца за ЦСКА", произведено от "Мидалидаре Естейт" и специално разработено от енолога Александър Алексиев.