Франческо Ричи Бити най-после призна, че ITF сериозно обмисля перспективата за въвеждане на тайбрек в петия сет. Ключовият довод е бил рекордният по продължителност двубой между Ленардо Майер и Жоао Соуза, който приключи при 15-13 гейма в решителния сет след 6 часа и 43 минути на корта, а аржентинецът беше откаран в болница след победата си заради обезводняване и изтощение.

"Година след година имаше огромна опозиция срещу въвеждането на тайбрек в петия сет, но сега вече всички сме единодушни - призна Ричи Бити, който ще се оттегли от поста си в края на тази година. - Промяната най-вероятно ще влезе в сила от следващото издание на купа "Дейвис", макар че решението все още не е одобрено официално."

"Въвеждането на тайбрека ще бъде обсъдено на конгреса на ITF през септември - обясни вицепрезидентът Хуан Маргетс, който най-вероятно ще наследи Ричи Бити. - Подобно решение може и да отнеме част от драмата в турнира, но е в полза на тенисистите. Не е нормално да има двубои, след които те не са способни да играят на следващия ден."

Маргетс призна и за планове за промяна на формата на купа "Дейвис" и доближаването му до Шампионската лига по футбол с двубои на разменено гостуване. "Само финалът може да е в един мач, който да бъде приеман за срок от три години да кажем от Ню Йорк, Буенос Айрес, Истанбул или някоя азиатска страна".