Асамоа Гиан ще продължи кариерата си в Китай. Капитанът на ганайския национален отбор по футбол ще премине от Ал Аин (ОАЕ), където играе в момента, в Шанхай SIPG, съобщават медиите в Арабските емирства.

Гиан, който за четири години в Ал Аин вкара 95 гола в 83 мача, ще замине утре за Шанхай, за да сложи подпис в личния си договор. Очакванията са той да получава по 250 000 долара на седмица, пише вестник Спорт 360 от ОАЕ.

"Нещо се случва. Съвсем скоро всички ще бъдат запознати с детайлите, коментира човек с висок пост в Ал Аин. Когато сме получили двойно повече пари за Гиян, отколкото сме похарчили, ние трябва да го пуснем".

Гиан дойде в Емирствата през 2011 година от Съндърланд, който тогава получи сумата от 6 милиона паунда само за наем. За да стане постоянна част от Ал Аин, Съндърланд получи още 4 милиона паунда.

Първите три сезона за 29-годишния ганаец бяха невероятни в клуба от Гардън Сити, но през последната година е преследван от контузии и е започвал едва в 12 мача като титуляр.

Шанхай SIPG е трениран от бившия национален селекционер на Швеция и Англия Свен-Йоран Ериксон, а надеждите са, че Гиан ще им помогне да спечелят първата си титла в Китай. В момента този отбор е на 2-о място в китайското първенство след 17 мача, изоставайки на 1 точка от Пекин Гуоан.