Азербайджан записа кошмарна загуба преди първия мач от евроквалификациите срещу България. Тимът на Берти Фогтс претърпя поражение с 0:4 от Русия в контрола.

Два гола отбеляза 31-годишният нападател на Зенит Александър Кержаков, а по веднъж се разписаха защитниците Сергей Игнашевич и Владимир Гранат. Още в 6-ата минута след центриране от левия фланг Кержаков с глава изпрати топката в мрежата на Камран Агаев - 1:0 за Русия.

В 12-ата минута той получи пас на границата на защитата и от движение с точен удар в десния ъгъл увеличи на 2:0. Така Кержаков стана абсолютен голмайстор-рекордьор за Русия с 28 гола. Владимир Бесчастних, който играеше за сборния отбор през 90-те години на миналия век и в началото на 2000-та година, има в актива си 26 гола. В 41-ата минута Алан Дзагоев центрира от левия фланг и неговият съотборник от ЦСКА (Москва) Сергей Игнашевич увеличи на 3:0.

В 81-ата минута Русия вкара гол-близнак на третия: след центриране от левия фланг влезлият като резерва защитник на Динамо (Москва) Владимир Гранат надскочи всички и с глава оформи крайния резултат.