Предстоящият кръг в израелското първенство бе отложен, след като отбори застрашени от изпадане подадоха жалба срещу служебна победа присъдена за единия от техните конкуренти.

Шест от седемте заплашени от изпадане тима обявиха, че няма да проведат предстоящите си срещи преди да бъде произнесено решението по тяхната жалба, която бе внесена в понеделник.

Клубовете апелираха срещу служебната победа с 2:0 присъдена на Макаби (Херцлия) заради нахлуване на фенове на Бейтар в 86-ата минута по време на мача между двата тима на 13 април. До този момент Бейтар водеше с 1:0.

В изявлението се казва, че Апоел (Тел Авив), където играят Димитър Телкийски и Елин Топузаков, Макаби (Тел Авив), Апоел (Хвар Саба), Макаби (Петах Тиква), Ашдод (тимът на Димитър Макриев) и Бней Йехуда (отборът, в който играе Седрик Бардон), ще приемат решението на трибунала, каквото и да е то.

Пет кръга преди края, седем тима са разделени от 6 точки, като тимът от Херцлия, където играе Екундайо Джайеоба, има 32 точки, а Бней Йехуда е с 26.