Българката Емилия Йорданова се класира на 20-о място в преследването на 10 километра на Европейското първенство по биатлон в Отепя (Естония). Йорданова допусна пет грешки в стрелбата и измина дистанцията за 37:58.5 минути.

С осем пропуска Десислава Стоянова завърши на 39-то място, а Дафинка Коева с 9 неточни изстрела е 49-а от общо 50 завършили биатлонистки.

Рускинята Екатерина Шумилова спечели златния медал. Тя пропусна само две мишени в четирите си стрелби и финишира за 33:07.4 минути. Втора е Ирина Варвинец от Украйна на 31.9 секунди, която също направи два пропуска. Бронзовото отличие завоюва Екатерина Юрлова (Русия) с три пропуснати мишени и на 54.1 секунди след победителката.

Анастасия Меркушина от Украйна спечели преследването при девойките на 10 км. Въпреки четирите грешки в стрелбата, тя успя да дублира златото си от спринта, след като измина дистанцията за 35:52.9 минути. Втора е Уляна Каишева от Русия с 6 грешки и с пасив от 20.4 секунди, а трета се нареди Дуня Здоуц (Австрия) на 55.4 секунди с четири пропуска на огневия рубеж.

С девет грешки Гергана Велкова е 30-а, а Даниела Кадева не стартира. По-късно днес е преследването на 12.5 км при юношите и при мъжете.