Мачът срещу Лудогорец може да се окаже исторически за английския гранд Ливърпул. Мърсисайдци може да запишат своята победа номер 100 в КЕШ и Шампионската лига срещу родния първенец.

"Червените" са изиграли 175 мача в най-престижния европейски клубен турнир, като досега са спечелили 99 от тях. Равенствата са 39, докато загубите са 37 и сега се преследва закръглянето на броя на победите.

Иначе до момента като цяло мърсисайдци са изиграли 344 двубоя в Европа, а победите в тях са 191. Със сигурност надеждите на английския гранд са те да бъдат направени поне 200 до края на тазгодишното участие в евротурнирите.

Голямата заплаха за Ливърпул, поне на хартия, в този мач обаче идва от... Комзин Моци. Румънецът, който класира Лудогорец в групите на Шампионската лига, е единственият от сегашния състав на шампионите ни, който е усещал вкуса от победата над ливърпулски отбор.

Защитникът беше част от състава на Динамо Букурещ по време на мача срещу Евертън в Купата на УЕФА през 2005 г. Тогава румънците победиха с 5:1 у дома и след поражение с 0:1 на "Гудисън парк" се класираха напред.